Mijn vrouw is 4 maanden zwanger

Mijn vrouw is nu zo’n 4 maanden zwanger van onze eerste kind en we zijn langzaam al een beetje de geboorte aan het plannen. Zij heeft altijd het idee gehad dat ze thuis wil bevallen. Iets wat zo’n 10 tot 15 jaar geleden zeer populair was en vaak op TV te zien was. Maar volgens mij was het gebleken dat er bij een thuisbevalling toch een groter risico was op complicaties, en als die optreden is het natuurlijk erg ver naar het ziekenhuis toe. Ik begrijp dat zij er een zeer idyllisch beeld over heeft en het zou natuurlijk prachtig zijn om ons kind hier in huis in de wereld te kunnen brengen, maar tot nu toe is haar zwangerschap best heftig verlopen en de dokter verwacht dat de bevallig ook best zwaar kan zijn. Is het bij een lastige bevalling niet gewoon beter om het zekere voor het onzekere te nemen? Heeft iemand hier ideeën over?

Meer informatie over zwangerschap lees je via Weken Zwanger tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *