Medische toetsenborden: Wat houdt het in en hoe is dit voor de gebruiker?

In de medische wereld is het niet meer weg te denken: een medisch toetsenbord. In de medische sector wordt veel gewerkt met computers. Klantgegevens, behandelingen en patiënten dossiers: alles wordt digitaal bijgehouden. Medisch personeel gebruikt deze computers vaak in omgevingen waar strenge regels en normen gelden wat betreft hygiëne. Omdat de toetsenborden in deze omgevingen soms in aanraking komen met veel bacteriën, is het nodig om deze vaak te reinigen. Medische toetsenborden kunnen in tegenstelling tot de conventionele toetsenborden gemakkelijk gereinigd kunnen worden. Wat maakt een toetsenbord tot een medisch toetsenbord en hoe is dit voor de gebruiker?

Kenmerken en eisen van een medisch toetsenbord

Een medisch toetsenbord is in de eerste plaats een toetsenbord wat gemakkelijk gereinigd kan worden. De toetsen zijn naadloos afgesloten zodat stof en vuil nergens kan binnendringen. De bovenkant van het toetsenbord is vlak en kan gemakkelijk worden afgenomen. Daarnaast is hij ook waterdicht en de behuizing is voorzien van een antibacteriële coating zorgt ervoor dat bacteriën geen kans zien om zich te hechten aan het oppervlak. Deze toetsenborden kunnen ook worden uitgeschakeld, waardoor er bij het schoonmaken geen onverwachte toetsaanslagen gemaakt kunnen worden. Een belangrijk onderscheid wat niet vergeten moet worden is het onderscheid tussen medische toetsenborden en afwasbare toetsenborden. Deze laatste soort kan helemaal gewassen worden maar bevat gaten tussen de toetsen en in deze gaten kunnen vloeibare en vaste deeltjes zich nestelen. Het design van de toetsenborden staat toe dat er vuiligheid toegelaten kan worden en dat het een broeiplaats van bacteriën wordt. Deze toetsenborden voldoen daarom niet aan de eisen voor een medisch toetsenbord.

Het gebruikersgemak

Een medisch toetsenbord is zo ontworpen, dat het typgemak en de comfort niet verloren gaat. Gebruikers ervaren doorgaans met het typen op een medisch toetsenbord hetzelfde gemak als bij een conventioneel toetsenboord. De medische toetsenborden zien er anders uit dan de normale toetsenborden maar verschillen dus niet heel erg in het gebruik ervan.

Medische toetsenborden kunt u bestellen via www.medisch-toetsenbord.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *