Zwangerschapstest: wanneer doen?

Misschien vermoed u dat u zwanger bent. U wordt niet meer ongesteld, bent ’s ochtends misselijk of voelt u anders dan normaal. Dan kunt u het beste een zwangerschapstest doen. Er zijn verschillende soorten verschillende soorten tests: dipstick testen midstream testen en cassette testen. Maar wanneer moet u deze test gaan doen? Lees snel verder voor het antwoord op deze vragen!

Reguliere tests en vroege tests

Met een reguliere test meet je of het zogenaamde HCG hormoon zich in je urine bevindt. Is dat het geval, dan zul je een positieve testuitslag krijgen. Deze test kan het beste gedaan wordt als je al één of meerder dagen geleden ongesteld had moeten worden. Misschien ben je al erg nieuwsgierig of je zwanger bent, maar is je menstruatiedatum nog niet aangebroken. Dan kun je ook een vroege test doen.

Zwangerschap en levensstijl

Veel vrouwen die zwanger proberen te worden kunnen niet wachten met het doen van een zwangerschapstest. Met het oog op levensstijl is het ook echt belangrijk om niet te lang te wachten met het testen. Gezond leven is natuurlijk altijd goed, maar zeker heel belangrijk als je zwanger bent. Met het gebruik van alcohol kun je bijvoorbeeld het beste maar meteen stoppen als je zwanger bent, en ook drugs en roken zijn zeker niet bevorderlijk voor de gezondheid van je baby. Verder moet je, om infecties te voorkomen, rauw vlees en rauwe melk en producten die daarvan gemaakt zijn laten staan tijdens je zwangerschap. En zo zijn er nog wel meer zaken op het gebied van levensstijl te noemen…

Test kopen?
Wil jij weten of je zwanger bent en ben je op zoek naar een goede test? Kijk dan op
https://byfit.nl/zwangerschapstest/ en ontdek het ruime assortiment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *